miercuri, 7 octombrie 2015

Despre Lună - să ne împrietenim cu Luna Regina Nopților

LUNA

 
Demnități și punctele slabe: 
Domiciliu: Rac 
Exaltare: Taur 
Exil: Capricorn 
Cădere: Scorpion 

Polaritate: Femeie

Luna in astrograma:

Luna, împreună cu Soarele și Ascendentul, este una dintre cele mai importante elemente ale astrogramei. Luna reprezintă emoțiile, sentimentele, reacțiile emoţionale, subconştientul.

Luna este un simbol al femeilor, simbolizeaza feminitatea, mama, acasă/caminul și de familia. În astrograma unei femei, ea este alături de Venus, o parte din identitatea ei. Aceasta indică atitudinea femeii față de maternitate și  relația ei cu copiii, dacă îi are.

Influența lunară devine mai importantă în primii ani, după această dată va fi Soarele care va avea o influență mai mare asupra individului. 
Luna va continua să reprezinte "copilul interior" de-a lungul vieții voastre, și poziția ei în astrogramă poate indica tipul de experiențe pe care le-ați avut loc în copilărie.

Semnul în care este Luna în astrogramă indică reacția instinctivă la stimuli externi, cum își exprimă sentimentele, lucrurile care ne dau stabilitate emoțională și imagine a figurii mamei.

Casa ocupată de Lună arată unde suntem cel  mai sensibile și ce domenii ale vieții simțim mai în siguranță.

Planetele care formează aspecte cu Luna în astrograma afectează natura emoțională a persoanei și modul de a-și exprima sentimentele.

Luna în mișcarea sa zilnică parcurge în medie 13.176358 °, iar în cele 28 de zile lunare parcurge cercul zodiacal, traversâns o zodie aproximativ în douî zile.

Luna nu are mișcare retrogradă.