2017 Anul Cocoșului
Simbolul Cocoșului este un activator al Luminii, norocului si curajului.
Ei este mesagerul zorilor, un vestitor al Răsăritului Soarelui, care îi avertizează pe cei rătăciți în Întuneric de venirea iminentă a Luminii iar, odata cu ea, a unei șanse de reinnoire spirituală.
”Cocoșul” pe acoperiş - simbol pentru protecția casei
Printre diverse ornamente specifice caselor țărănești din Romania, se numara si renumitul cocoș tradiţional care se amplasează până în zilele noastre pe acoperișuri, ca un simbol al barbatiei, vigilenţei si curajului. Totodata prin tradiţie,cocoşul păzeşte casa şi pe locuitorii acesteia de fulger, foc şi le aduce prosperitatea.
Cocosul de Horezu devenit un simbol al ceramicii romanesti apare pe farfurii, ceaune, plosca de tuica si chiar figurine pentru masa de Paste altauri de ouale vopsite.
În Feng Shui, vestitorul zorilor unei noi zile, simbol solar universal, de bun augur pentru cei care își decorează locuința cu acest puternic sîmbol, poziționat preferabil pe peretele sudic, va atrage succesul, șansa provenită din vigilență, curaj, acțiune fermă, dar si prin si protecția entităților de Lumină.
În Feng Shui simbolul Cocosului este foarte puternic pentru
– Oamenii de afaceri, vor poziționa Cocoșul cu fața către ușă, pentru a ține concurența la distanță. Energia pozitivă a Cocoșului va neutraliza atacurile și pobstacilule puse de alții în calea noastră.
– Când linistea casei este deranjată de vecinii, se plasează Cocoșul în camera unde se ia masa.
– Pentru a proteja sănătatea copiilor, maeștrii Feng Shui ne sfătuiesc să plasăm un Cocoș in dormitorul acestora pentru a-i ocroti de boli.
-- Cu acest simbol al prosperitatii putem decora masa de Paste, putem afisa un tablou sau un afis decorativ cu un cocos..nu doi caci de obicei cocosii sunt rivali! sau cu o farfurie din ceramica de Horezu…